Chec bicolor

de Panacris in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 4701 vizualizari

 

Un desert si simplu si aromat, pe gustul tuturor ;) Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

    • Ouă 6 bucăți,
    • Sare de mare ½ linguriță,
    • Oțet aromat cu căpșuni ½ linguriță,
    • Zahăr tos 6 linguri,
    • Zahăr vanilat 1 plic,
    • Pudră de cacao cca.3 linguri,
    • Făină albă de grâu 6 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

  • Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea.
  • Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;)
  • După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri și făina cernută, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredientele.
  • Din aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. ¾ din compoziție.
  • În restul compoziției se adaugă cca. 3 linguri de pudră de cacao, amestecându-se energic, până ce se omogenizează aluatul.  
  • Aluatul de cacao se toarnă peste aluatul de ouă, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 45 de minute la 180 grade.
  • După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă.

La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]