Chec cu banane si migdale

de Bucataras in Prajituri, 1 Mai 2009 | 9161 vizualizari

 

Bucataras Sabina revine cu o noua reteta, dupa impresionantul Arici Pogonici.

 

INGREDIENTE

  • * 2 banane coapte
  • * 2 oua
  • * 100 g unt
  • * 100 g iaurt
  • * 100 g zahar
  • * 1 pahar faina
  • * o lingurita praf de copt
  • * 100 g nuci sau migdale
  • * 1 plic de zahar vanilinat
  • * fructe confiate (caise, stafide, curmale)
  • * 100 g ciocolata amara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si migdale:

Incalzim cuptorul la 160 C. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt.Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza. Amestecam faina si praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, si apoi trei sferturi din cantitatea de nuci macinate si 75 g de ciocolata.
Turnam amestecul in tava. Presaram apoi nuci/migdale, fructele uscate taiate marunt si ciocolata ramasa.
Punem totul la cuptor timp de 45 minute pana cand checul creste si are o culoare aramie. Cand este gata scoatem din cuptor, dar lasam sa se raceasca in tava, apoi scoatem checul din tava. Nu este pufoasa, deoarece are banane si o multime de fructe confiate, insa este gustoasa si aromata. Se poate consuma cu lapte la micul dejun.

Multumesc!!!

Sabina

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

pe 20.08 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu sirop de zmeura