Chec cu cacao si stafide

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2013 | 4567 vizualizari

 

Checul asta de cum l-am vazut la bucataras Panacris am zis ca trebuie sa il fac deoarece este exact pe gustul nostru si se pare ca nu m-am inselat. S-a mancat repede, repejor, cred si eu la cat de bun si pufos a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 140 ml lapte
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cappucino clasic
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si stafide:

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte. Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine. Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat.

Incoporam  stafidele, coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. La final punem albusurile batute spuma si le amestecam cu o paleta de sus in jos. Daca credeti ca este prea moale compozitia puteti sa mai puneti 1-2 linguri da faina, la mine nu a mai fost necesar. Ungem doua tavi potrivite de chec cu ulei, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit si o tava antiaderenta si aia am uns-o doar cu ulei) si turnam compozitia in mod egal in ele.

Introducem checurile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Dupa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam la racorit. Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu o glazura.

Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie. Multumesc mult Cris :*...A iesit o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec