Deoarece refuz să-i achiziționez copilului dulciuri din comerț, am început să îi gătesc tot felul de deserturi delicioase în casă.
Ori de câte ori casa miroase a prăjitură, copilul se proptește lângă aragaz și așteaptă să iasă la lumină delicioșenia pe care o gătește mami.
Astăzi vă propun o rețetă atât de bună, încât niciun copil din lumea aceasta n-o va refuza: chec cu căpșuni.
meniu copii
Untul topit se mixează foarte bine cu zahărul. Când zahărul e complet topit, se adaugă gălbenușurile, laptele, făină și praful de copt bio.
Albușurile le bateți spumă și le adăugați în compoziție cu ajutorul unei spatule, amestecând de sus în jos cu mișcări ușoare. Adăugați și căpșunile, încorporându-le ușor în aluat.
Amestecul se toarnă într-o tavă mare de chec tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la 180°, timp de 25-30 de minute.
Poftă bună!
1
- folosiți zahăr din cocos, e mult mai sănătos decât celelalte variante de zahăr existente pe piață.
2
înlocuiți praful de copt clasic cu unul bio.