Chec cu ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 11 Feb 2011 | 4732 vizualizari

 

bun si usor....si merge bine dimineata cu lapte...sau cafea....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 150 ml ulei
  • 2 lg unt
  • un  praf de copt
  • o  ciocolata de 100 grame
  • 2 l-ite de nesquik
  • 2 l-ite coaja de lamaie si portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

se separa ouale...galbenusurile se freaca bine cu uleiul si apoi se adauga untul moale, se mixeaza bine, se pune si praful de copt stins cu suc de lamaie.

albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste ....se adauga la albusuri apoi si galbenusurile,

se amesteca bine, apoi se adauga faina in ploaie, amestecand unsor cu o spatula de lemn.

se pune si coaja de lamaie si portocala, se rade 50 gr ciocolata pe razatoarea mica si se adauga si nesquiq-ul.

amestecul se toarna in tava tapetata cu faina sau cu o foaie de copt si se da la cuptor care in prealabil a fost incalzit la 180 g.

se coace aprox o jumatate de ora, pana se desprinde de marginile tavii( sau se incearca cu scobitoarea).

se scoate din cuptor cand e gata si se glazureaza cu restul de ciocolata topita cu putina frisca lichida( eu nu am avut si am pus 2 l-ite de iaurt de capsuni...super a fost)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec "spate de caprioara"