Checul asta e numai bun cand vrei ceva dulce si n-ai timp sa faci ceva sofisticat... ca si mine in seara asta de altfel:)) Cum n-am mai mancat dulce de 2 zile (record pentru mine) am zis ca merit si eu macar vreo 2 -3 felii asa ca m-am pus pe treaba:)
Intr-un bol mixam cele 3 oua intregi cu cu zaharul adaugat in ploaie pana se ouale isi dubleaza volumul. Adaugam apoi vanilia si uleiul treptat. Apoi turnam o cana de faina cernuta amestecata cu praful de copt si mixam. De aici incolo nu vom mai folosi mixerul (!) si turnam celelalte 2 cani de faina cernuta treptat amestecand cu o lingura de lemn. O sa vi se para prea multa faina din cauza consistentei insa nu e asa ! Deci amestecam in continuare. La sfarsit adaugam floarea de trandafir si amestecam din nou. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina.
Dam checul in cuptorul preincalzit la foc mic-mediu vreo 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Important este ca dupa ce il scoatem din cuptor sa-l lasam la racit vreo ora pentru ca coaja sa se intareasca. Asa va fi crocant la exterior si moale inauntru! Yum!
Dupa ce s-a racit (sau nu, depinde de cat de foame va este) se taie felii si se savureaza cu o cana de ceai sau lapte!