Descopera reteta de chec cu fructe de padure, un desert pufos si aromat, perfect pentru orice ocazie. Simplu de preparat si plin de savoare, acest chec va aduce un plus de prospetime si culoare meselor tale.
Pentru acest Chec cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos si aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, ulei, fructe de padure.
Cum se prepara Chec cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos si aromat
Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare. Adaugati apoi zaharul treptat pana obtineti o bezea tare.
Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi turnati-le peste bezea. Amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua
Adaugati coaja rasa de lamaie si vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin si incorporati-le usor.
La final, adaugati fructele de padure in compozitia de chec si amestecati foarte usor.
Tapetati cu ulei si faina doua tavi de chec si impartiti compozitia in doua.
Coaceti checurile la 180 de grade, 45 de minute si faceti testul cu scobitoarea.
Lasati checurile la racit in tava jumatate de ora, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet.
Pudrati checurile cu zahar pudra inainte de servire.
Incearca si reteta de Chec cu zmeura, un desert aromat si bun sau reteta de Chec cu lapte condensat.
Iti recomandam si reteta de Chec marmorat, o bunatate!