Checurile cu fructe sunt cele mai bune si daca aceste fructe sunt mici dulci si aromate, cu atat mai bine. Iar daca adaugam si o lamaie sau lime in chec, cu siguranta gustul este unul desavarsit.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele si coaja si sucul de lime, mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Luam o tava de chec si o ungem cu unt.
Turnam jumatate din compozitia in tava peste care punem jumatate din cantitatea de fructe (fructele mele erau semicongelate) Turnam restul de compozitie si deasupra punem restul de fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin rasturnam pe un platou (pentru ca am folosit o tava cu model am rasturnat checul, voi daca folositi o tava normala, scoateti pur si simplu checul pe un platou)
Pentru glazura de lime, amestecam zaharul pudra cu sucul de lime si picuram glazura peste chec folosind ori o punguta ori cu o lingura daca va e mai usor.
Dupa ce s-a intarit glazura feliem si servim.
1
Puteti folosi orice fructe de padure