Chec cu mere si glazura de caramel

de cameliamatei in Prajituri, 11 Aug 2011 | 4402 vizualizari

 

Ma plictiseam si m-am gandit sa gatesc ce ... sa incerc ceva diferit ... si am facut checul acesta cu mere si glazura de caramel :) E mai delicios decat ma asteptam ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 1 cana jumate de faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • 1 esenta vanilie ( Dr. Oetker )
  • 3 mere mici sau unul mare
  • scortisoara
  • 1 plic glazura cu gust de caramel ( Dr. Oetker )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si glazura de caramel:

Se curata merele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un vas acoperite cu scortisoara.

Se despart ouale. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, dupa se adauza esenta si zaharul vaniliat. Se adauga uleiul, praful de copt, apoi galbenusurile. Dupa ce se amesteca foarte bine, se adauga treptat faina. Merele se adauga si ele in compozitie.

Ungeti un vas ~ nu foarte mare ~ cu unt si adaugati compozitia. Bagati vasul in cuptor la treapta 5. Dati mai incet focul spre sfarsitul coacerii.

Dupa ce s-a copt, se prepara glazura dupa instructiuni si se decoreaza prajitura. Se lasa la frigider pana ce glazura se intareste.

O reteta de chec cu mere si glazura de caramel rapida si delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"