pofteam de un timp la un chec umed, bun. am tot visat cu ce sa il combin si am gasit: piure de castane.
bai, a iesit o nebunie, aromat si cu textura umeda, fix pe sufletul meu!
aduce si a turta dulce si a nu mai stiu ce...da-i bun rau ;)
Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul de castane, scortisoara si pudra de roscove. Incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine o compozie vartoasa pe care o desfacem usor cu lapte.
Pregatim o tava de chec prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia, asezand deasupra cateva nuci curatate. Pudram cu un pic de scortisoara si dam tava la cuptorul preincins, la foc mediu. Am tinut la copt cam 70 minute.
Am scos din cuptor tava, am lasat sa se raceasca si am servit o felie cu un pahar cu lapte.
Buuun tare!
1
ingredientele costa aproximativ 17 lei.
2
data urmatoare, cred ca voi reduce cantitatea de unt la 100 gr, sa vad ce fel iese.