Chec cu rahat

de Panacris in Prajituri, 28 Mar 2012 | 10367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ouă 10 bucati
  • zahar tos 2 cani
  • zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic coaja de lamaie
  • unt grasime 70% 200 g.
  • faina alba de grau 2 cani
  • rahat colorat 300 g
  • sare iodata
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rahat:

Ouale se bata energic cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie amestecandu-se bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se inglobeaza. Faina si bicarbonatul se cern peste compozitia de oua si se incorporeaza usor. Se rastoarna aluatul obtinut in forme de chec tapetate cu ulei si faina sau cu foaie de pergament. Rahatul se taie bucatele si se pune deasupra aluatului. Se introduc tavile in cuptorul preincins la copt, cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut testul scobitorii, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in forme. La servire se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

oana_pisicutza16 1

29.03.2012, 00:24

bun bun

Panacris 1

29.03.2012, 07:40

Multumesc pentru aprecieri!

ralu_ca 1

26.03.2014, 10:39

foarte interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]