Chec cu sticksuri din dovleac

de abetina in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 2864 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina de grau
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 castronel cu sticksuri din dovleac placintar
  • 2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu sticksuri din dovleac:

Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea, pret de cateva minute, apoi se opreste mixarea.
   Intr-un castronel se pun galbenusurile cu uleiul si se amesteca usor, dupa care se adauga, putin cate putin, peste albusurile spuma si se omogenizeaza usor cu o spatula.
    Intr-un castronel, se pune faina de grau si praful de copt, se omogenizeaza, se presara sub forma de ploaie peste compozitie si se continua omogenizarea, incet cu aceeasi spatula, pana la incorporarea foarte bine a tuturor ingredientelor.
   Intr-o tava rotunda, se asaza hartie de copt, pe mijlocul tavii, se asaza o cutie de tabla de la un compot, cutie care a fost imbracata in hartie de copt, se asaza sticksurile de dovleac care au fot trase prin zahar vanilat cu grad scazut de vanilie, pe margini si se toarna compozitia in tava. Se continua asezarea sticksurilor pe langa tava, prin interior si pe langa cutie, pana se termina, apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora. Se taie cand se raceste. Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sticksuri din dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu lamaie si glazura de zahar ars si fulgi de migdale