Chec de post cu portocale si stafide

de trifadalia in Dulciuri, 18 Iun 2018 | 4972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana suc de portocale proaspat stors
  • 1/3 cana ulei de floarea soarelui
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite coaja rasa de la portocale
  • 1 plic de zahar vaniliat sau 0 esenta de anilie
  • 3 linguri de stafide
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post cu portocale si stafide:

Se pune intr-un castron sucul de portocale, uleiul, zaharul, esenta sau zaharul vaniliat si coaja de la portocale care se mixeaza pana se amesteca bine ingredientele. Apoi se adauga o cana din faina  care se mixeaza pana devine omogena compozitia. Se adauga praful de copt si restul de faina ( o cana) si se amesteca mai departe.

Se tapeteaza cu faina o forma rotunda cu peretii de tasabili ( 22 cm ) in care se toarna compozitia obtinuta peste care se adauga stafidele. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40 de minute. Cand este gata se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Stafidele se pot introduce si in lichior de cafea pentru a se inmuia. Daca nu se doreste se pot pune asa cum sunt in pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post cu portocale si stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800