Mmmmmmmm....sa vedem cum il putem descrie : incredibil de pufos, cu gust intens de lamaie deosebit de bun, cu glazura fina delicioasa de frisca si lamaie....minunat, si de neuitat..... o reteta betoooon, garantez pentru ea si-o recomand din toata inima de bucataras!
Glazura:
Acum ce sa va spun despre numarul de portii...ies atatea cat va lasa inima sa taiati :)))...si sa dati ! :)))))
Pregatim intai si cantarim toate ingredientele. Cernem faina, radem coaja de lamaie si stoarcem zeama, cantarim laptele.
Se pune untul intr-un vas la foc mic si se topeste, apoi se adauga laptele si la sfarsit zeama si coaja de lamaie, il pastram la cald.
Ouale se mixeaza 1 minut cu praful de sare, apoi se adauga zaharul si vanilia si se lucreaza pana devin cremoase si isi dubleaza volumul( sapte minute). Se pune compozitia lichida de unt lapte si lamaie cu mixerul pe viteza mica( asta ca sa nu va stropiti), urmeaza faina si praful de copt.
Forma se unge cu unt si se toarna compozitia.
Checul se coace la 170 de grade pentru o ora( probati cu un betisor de bambus de frigarui, checul este inalt si nu merge cu scobitoarea).
Scoatem checul de la cuptor si il lasam sa se raceasca complet.
Intre timp preparam glazura: punem zaharul pudra intr-un vas, adaugam frisca cate putin si amestecam cu un tel pana se lichefiaza complet, adaugam zeama de lamaie lingura cu lingura si la final praful de vanilie.
Glazura se adauga peste chec si se niveleaza cu o spatula, daca doriti sa curga in valuri peste chec dublati cantitatile :)))))...alegerea va apartine! La final razuiti coaja de lamaie si...mancati cu moderatie, e prea bun!