Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

de Bucataras in Dulciuri, 1 Apr 2025 | 2497 vizualizari

 

Poți transforma albușurile rămase într-un chec super pufos și aromat. Te va cuceri prin gustul bun și prin textura umedă.
Pentru a pregăti acest Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos, sunt necesare următoarele ingrediente: albușuri, zahăr, făină, ulei, zmeură și lămâie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos:
  • 6 albușuri de ou
  • 150 g zahăr tos
  • 150 g făină de grâu
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • 150 g zmeură
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos:

Cum se prepara acest Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos:

Tapetează cu hârtie de copt o formă de chec. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.

Pune albușurile într-un bol și adaugă un praf de sare, apoi spumează-le foarte bine. Încorporează zahărul și pe cel vanilat și mixează până obții o bezea fermă și lucioasă. Adaugă uleiul, apoi făina combinată cu praful de copt și amestecă bine, cu mișcări ample, de jos în sus, până se omogenizează compoziția.

Adaugă coaja de lămâie și zmeura și amestecă ușor ca să se distribuie uniform. Toarnă aluatul în tava de chec și nivelează frumos.

Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la temperat. Pudrează-l cu zahăr.

Îl poți tăia abia după ce s-a răcit de tot.

Este un chec foarte pufos, cu textură umedă și aromat.

Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.

Îți recomandăm și rețeta de Chec cu zmeură.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]