Chec à la grec cu masline si feta

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2010 | 8303 vizualizari

 

Va propun acest chec sarat, ideal pentru un aperitiv lejer sau o cina usoara, merge minunat si servit simplu si acompaniat de o salata buna de cruditati.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru un chec avem nevoie de : 200 grame faina fluida spune reteta, este un sortiment de faina foarte fin macinata, se poate folosi orice faina pentru patiserie daca nu gasiti sub denumirea de faina fluida, 
  • 1 plic de praf de copt,
  • 3 oua intregi,
  • 50 de grame de masline negre taiate marunt,
  • 100 grame de branza feta taiata marunt ,
  • 5 linguri de ulei de masline sau de porumb ( eu am pus 3 de masline si 2 de porumb )
  • 100 ml de lapte,
  • o lingura de supa de verdeata taiata marunt ( eu am pus ciboulette se poate pune patrunjel, busuioc) sare, piper. Reteta mai spunea si rosii uscate si ulei de masline dar nu am mai pus ca mi se pareau prea multe combinate si vroiam sa se simta gustul de feta.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec à la grec cu masline si feta:

 

    Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia  :)  daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de feta .

     Intr-un bol mare amestecam faina cu praful de copt. In centru punem ouale, uleiul si laptele caldut , putina sare si piper  si amestecam bine pana la omogenizare.

    In aluatul facut punem apoi maslinele si feta si amestecam incet cu o spatula pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma de chec facuta cu unt si faina .

    Se coace in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 30-35 minute. Dupa ce il scoateti lasati sa se raceasca aproape complet inainte de a-l scoate din tava.

    Este bun si caldut si rece, foarte aromat, il recomand cu caldura !

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec à la grec cu masline si feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Sylvia 1

27.01.2010, 11:10

Bunica ai perfecta dreptate, eu gasesc sa cumpar facuta in Grecia, ambalata inca in cutii ermetice cu ceva lichid inauntru, imi si aminteste de vacanta in Grecia

Sylvia 1

27.01.2010, 11:13

AdinaCarla ma bucur ca iti place reteta, am o carte cu diferite tipuri de checuri sarate si aperitive cu legume, tot ce am incercat a iesit minunat, o sa mai postez retete

Sylvia 1

27.01.2010, 11:16

Teo multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]