Chec marmorat

de Laly in Prajituri, 22 Sep 2010 | 10163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cesti de faina
  • 2 cesti de zahar
  • 1/2 ceasca ulei
  • 4 oua
  • 1 1/2 iaurt simplu (cutie mica)
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Peste galbenusuri se adauga uleiul,iaurtul,esenta si faina cernuta impreuna cu praful de copt.

La sfarsit se adauga albusurile,pe care le omogenizam cu lingura de jos in sus.

Se tapeteaza o forma cu ulei si faina.Se toarna aluatul in ea,oprindu-se 3-4 linguri care se amesteca cu cacao.

Se toarna peste checul din forma si se marmoreaza cu o scobitoare.

Se coace la foc mediu pana cand este rumen la suprafata,sau scobitoarea iese curata.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Este delicios langa un pahar cu lapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]