Chec marmorat (reteta Multicooker)

de Tabita _ in Dulciuri, 29 Mai 2014 | 9687 vizualizari

 

Un chec bun, aspectuos.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • fructe confiate
  • esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat (reteta Multicooker):

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand devin spumoase se adauga zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura pana se intaresc ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste amestecul de oua, lingura cu lingura, amestecand de jos in sus cu miscari largi.

Se adauga fructele confiate si esenta de rom.

Se imparte compozitia in doua. Intr-una punem cacaua pe care o amestecam cu 2-3 linguri apa calda.

Am uns baza si peretii vasului interior.

Am pus in vasul aparatului o lingura din compozitia alba si peste o lingura din compozitia cu cacao pana am terminat amele compozitii.

Se selecteaza programul Bake si temperatura 180. Apasam pe Cooking time si selectam 40-45 de minute. Apasam butonul Start si inchidem capacul.

Dupa finalizare se deconecteaza de la sursa de curent. 

Se lasa checul in vasul aparatului pana se raceste, apoi se scoate si se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Se pot folosi si alte esente.

3

Pentru a creste frumos nu se deschde capacul in timpul coacerii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat (reteta Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]