Chec pufos

de luminita20_2006 in Dulciuri, 14 Dec 2010 | 11772 vizualizari

 

RETETA PRELUATA DE LA LEOFLORI DE CHEC ZEBRA CU MICI MODIFICARI

 

INGREDIENTE

  • 4 oua+ 2albusuri sau 5 oua
  • 9 Linguri zahar 
  • 11 Linguri faina 
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 varf sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta rom

 crema de cacao:

  • 60 gr. margarina
  • 1 Lingura lapte
  • 1 Lingura zahar
  • 1 Lingura cu varf de cacao

glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Albusurile se bat spuma, se aduga zaharul cate putin, dupa care galbenusurile batute cu putina sare. Se pune faina amestecata cu praf de copt si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn.
Crema: se pun toate ingredientele pe foc pana cand se ingroasa crema. se lasa la racit.
Aluatul se imparte in doua in una din ele se pune crema se amesteca usor. Intr-o tava se pune o parte din crema alba apoi o parte din crema  2 , iarasi crema alba, crema 2 si se termina cu crema alba( sau puteti face dupa reteta de pe bucataras in forma de zebra, eu am facut il forma de chec rotund si nu am procedat la fel) Se da la cuptor 40-45 min se face testul cu scobitoarea.
Glazura :se pun la fiert frisca cu cacaua pana cand se leaga o crema( nu e foarte groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]