Chec pufos

de carmenvlad in Dulciuri, 26 Ian 2011 | 10057 vizualizari

 

Am incercat numerose retete de chec. Toate au fost reusite si fiecare dintre ele avea ceva specific. Dar aceasta pur si simplu m-a cucerit. Reteta originala este fara ciocolata si alune, numai cu 1 lingura de cacao si este deliciosa.

 

INGREDIENTE

  • - 5 oua
  • - 2 cani de zahar
  • - 350 g faina (12 linguri)
  • - 1 cana de ulei cu apa (jumatate cu jumatate)
  • - 50 g ciocolata rasa
  • - 50 g alune macinate
  • - 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • - Coaja de lamiie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

- se separa albusurile de galbenusuri
- se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar intr-un bol
- se adauga incet uleiul cu apa
- se adauga zaharul vanilat si coaja de lamiie
- se adauga ciocolata rasa
- se adauga alunele
- se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu 1 cana de zahar
- se adauga cate o lingura de albus in compzitia de galbenus si se omogenizeaza
- se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu
- se imparte compozitia in doua si se toarna in cele doua tavi
- se decoreaza cu banuti de ciocolata
- se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute
se scoate de la cuptor si se tapeteaza cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Teo 1

26.01.2011, 20:47

bun continutul !

zaharia_mihaela2005 1

28.01.2011, 11:29

trebuie incercat

RuxyRux 1

28.01.2011, 23:05

Chiar arata pufosel...si e fix pe gustul meu

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chec cu albusuri si nuca