Chec pufos

de daniastefania in Prajituri, 12 Iul 2015 | 8405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un alt bol mixam zaharul cu untul pana devine cremos. Adaugam apoi, unul cate unul galbenusurile. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu laptele. Mixam foarte bine totul. Apoi adaugam albusurile spuma. Amestecam usor cu lingura de lemn. Impartim compozitia in doua. In una adaugam cacao. Turnam aluatul fara cacao in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Apoi turnam peste aluatul cu cacao. Dam checul la cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 10 minute. Apoi cobaram temperatura la 180 grade C si mai coacem 30 minute. Facem proba scobitorii. E foarte pufos. Ideal alaturi de o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort la metru cu glazura de lamaie