Chec pufos

de nico_nico in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 11389 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
 
Este un chec foarte pufos.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua 
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de faina
  • 8 linguri de ulei
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • 3 pumni de nuca prajita putina si taiata cu cutitul marunt
  • 1 borcan de visine fara samburi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare (cele de rata sunt mai albe ca cele de gaina si au o consistenta mai fluida putin) si cand incep sa creasca putin sa faca spuma, se adauga rand pe rand 8 linguri de zahar si se continua baterea pana creste in volum si s-au intarit. Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga in fir uleiul, ca la maioneza, se continua baterea pana isi dubleaza volumul si topeste zaharul tot. Albusurile se amesteca cu galbenusurile, apoi adaugam faina in ploaie si praful de copt. Din compozitie, lasam cateva linguri bune pe care le amestecam cu cacaua. Intr-o tava dreptunghiulara, punem hartie de copt, punem compozitia galbena, apoi nucile taiate marunt, compozitia maro cu cacaua si deasupra visinile fara samburi. Se coace la foc potrivit, 30-35 minute. Dupa ce se coace, se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea