Chec pufos cu Amaretto

de Lavinia in Prajituri, 7 Iun 2013 | 6630 vizualizari

 

Am adus un chec delicios si foarte usor de facut :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar amestecate cu 2 plicuri de zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 45 ml Amaretto
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri dulceata de caise
  • 1 lingurita cacao
  • Decor:
  • 70 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • martipan ras
  • ciocolata alba rasa(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu Amaretto:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat cam 8-10 minute pana a rezultat o bezea tare si lucioasa.

Am adaugat peste albusuri galbenusurile frecate cu uleiul,Amaretto si am amestecat usor pana s-au incorporat bine.

Am cernut faina si am adaugat-o si pe ea treptat amestecand usor de sus in jos cu o spatula.

Am oprit 1/3 din compozitie si am adaugat cacaua amestecata cu dulceata.

In restul de compozitie am pus esenta de migdale.

Am tapetat o tava de chec cu hartie de copt si am pus alternativ o lingura de compozitie alba/una de cacao .

Am introdus checul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute(testul scobitorii)

Am lasat checul sa se raceasca putin apoi l-am uns cu un strat fin de ciocolata si martipan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu Amaretto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]