Chec pufos cu merisoare

de katty in Dulciuri, 29 Ian 2016 | 7406 vizualizari

 

Un chec deosebit de pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 pahar iaurt
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare faina
  • 70 g merisoare
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu merisoare:

Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam un pahar zahar si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase.

Galbenusurile le mixam cu un praf de sare si al doilea pahar de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam iaurul si uleiul. Mixam bine compozitia, adaugam coaja de portocale, cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura. 

Amestecam usor cele doua compozitii, punem merisoarele si turnam amestecul in forma de chec. Dam forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste si trece proba scobitorii.

Scoatem forma, o lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi scoatem checul din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj.  Il servim fie pudrat cu zahar, fie cu sos  de portocale.

Reteta o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-portocale-75604.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]