Chec "Zebra"

de Patricia Iordache in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 24402 vizualizari

 

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de gustoase si aspectuoase!! Multumesc Jamila!

 

INGREDIENTE

  • cantitati pentru doua chec-uri:
  • 10 oua;
  • 400 gr. faina;
  • 400 gr. zahar;
  • 2 lingurite cu praf de copt;
  • 4 linguri cu cacao (eu am folosit 2 linguri cacao neagra si 2 linguri cacao normala);
  • 6 linguri apa;
  • 8 linguri cu ulei;
  • 4 pliculete cu zahar vanilinat;
  • putina sare
  • zahar pudra (pentru decor - optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Zebra":

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.

Adaugam zaharul vanilinat si mixam la viteza mica, apoi adaugam zaharul, lingura cu lingura, pana obtinem o bezea lucioasa si densa (cand opriti mixerul, sa obtineti "moturi" de bezea).

Galbenusurile le amestecam cu uleiul turnat treptat, ca la maioneza.

Turnam usor "maioneza" peste albusuri si amestecam cu miscari de sus in jos.

Faina o amestecam cu praful de copt, folosind o furculita.

Turnam in ploaie faina si amestecam cu miscari ample, pana obtinem o compozitie uniforma.

Turnam jumatate din compozitie in alt vas.

Amestecam praful de cacao cu apa si amestecam pana obtinem o pasta. Punem aceasta pasta peste compozitia alba aflata intr-un vas si amestecam bine.

Tapetam doua forme de chec (ale mele 8x27 cm) cu hartie de copt si apoi, ca sa obtinem efectul de "zebra", procedam in felul urmator: Luam cu o lingura, compozitia alba si o punem in mijlocul formei, deasupra ei, punem o lingura din compozitia maro si alternam astfel, pana ce umplem 2/3 din forma.

Punem totul la cuptor, la 200 grade pentru 30-40 minute, fara sa deschidem cuptorul in primele 20 minute ca sa nu oprim checurile din "crestere. 

Facem testul scobitorii (introducem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese la fel de curata, inseamna ca putem scoate checurile).

Se scot din forme si se lasa la racit, puse pe o parte, pe un grilaj.

Se taie si se seveste.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am pudrat chec-urile cu zahar pentru ca mi s-au parut suficient de dulci, dar, daca va place mai dulce, va recomand sa o faceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Zebra"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

marcelika 1

28.06.2013, 19:02

arata ft bine, cu siguranta e si ft bun.......dar cu cele 6 linguri de apa ce ai facut????

Patricia Iordache 1

28.06.2013, 19:46

Marcelika, ma bucur ca-ti place! Uite ce am facut cu apa: "Amestecam praful de cacao cu apa si amestecam pana obtinem o pasta."

Patricia Iordache 1

28.06.2013, 19:47

Draga Jamila...multumesc pentru reteta si pentru urari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere