Cheesecake cu caramel

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 13 Feb 2012 | 5086 vizualizari

 

De cand am vazut cheesecake-ul lui Edith am inghitit in sec, sambata l-am executat si eu, cu cateva modificari, azi va servesc si pe voi cu o feliuta virtuala.
E delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti avem nevoie de: 
  • 200 g biscuiti
  • 40 g cacao
  • 100 g unt
  • Pentru crema de branza:
  • 400 g crema de branza ( puteti folosi branza proaspata de vaca )
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • vanilie pastaie sau esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu caramel:

Pregatim blatul astfel: Zdrobim biscuiti la robot, dupa care ii amestecam cu cacao si cu untul topit la microunde ( bagati la 50 sec). Punem compozitia rezultata intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, doar pe fund, apasam bine cu o lingura pentru a se uniformiza blatul. Dam tava la frigider pana pregatim crema.

Mixam branza cu frisca si zaharul pana la omogenizare, adaugam apoi vanilia ( doar semintele ) dupa care adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptorul preincalzit cca 1 ora la foc mediu. Este gata cand incepe sa-si schimbe culoarea. Il lasam sa se raceasca incet in cuptor cu usa putin deschisa, pentru a nu crapa.

Intre timp pregatim caramelul: Topim zaharul intr-un ibric, dupa care luam de pe foc si adaugam frisca, putin cate putin amestecand continuu si energic pana la omogenizare, dupa care adaugam 1/2 din unt si punem din nou pe foc pana se topeste untul si amestecam mereu sa nu se prinda. (nu turnati toata frisca odata, pentru ca riscati sa se taie ). Dupa ce am stins focul punem si restul de unt si omogenizam. Amestecam continuu pana se raceste si incepe sa se ingroase. Turnam caramelul peste cheesecake-ul racit bine. Daca este nevoie nivelam cu o spatula sau lingura.

Ornam cu bomboane de ciocolata, optional. Dam la rece cel putin 3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

13.02.2012, 21:20

Wow!!! Arata superb draga mea...si precis e o nebunie

Dana Cristea - pusikmea 1

14.02.2012, 07:48

multumesc frumos

mirela0911 1

14.02.2012, 23:28

Cred si eu ca e delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel