Cheesecake cu ciocolata la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune tocmai a devenit desertul meu favorit. Cremos, delicios, atat de bun ca nu te poti opri la doar o felie.
Biscutii se maruntesc si se amesteca impreuna cu untul topit.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de 20 cm cu partea de jos detasabila.
Ciocolata se rupe in bucatele si se pune intr-un vas de inox.Se toarna o cana de apa in vasul Multicookerului Crock Pot express cu gatire sub presiune si se apasa pe SAUTE 3 minute.
Se introduce gratarul si se aseaza vasul cu bucatile de ciocolata. Se amesteca pana cand se topeste, apoi se scoate si se lasa deoparte.
Ciocolata se poate topi si pe baie de aburi, in modul clasic, pe aragaz.
Intr-un bol adanc se amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul, smantana, esenta de vanilie si de cafea.
Se amesteca, iar apoi se adauga ciocolata topita si cacaua.
Compozitia se toarna peste crusta si se aseaza in vas. Inainte de a inchide capacul, se acopera tava cu hartie de copt, ca sa nu curga lichid peste cheesecake.
Se blocheaza capacul Multicookerului Crock Pot express cu gatire sub presiune si se inchide supapa.
Se seteaza pe 35 de minute MANUAL HIGH. Dupa ce expira acest timp, se lasa sa mai stea cu capacul acoperit inca 10 minute, apoi se deschide si se scoate din vas.
Se scoate si se lasa sa se raceasca, de preferat peste noapte, la frigider.
Se orneaza dupa bunul plac si se orneaza.
Pofta buna!