Cheesecake cu jeleu

de CookieMonster in Torturi, 22 Apr 2013 | 3475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cheesecake:
  • 350 g branza de vaci
  • 3 oua
  • o cutie de lapte condensat
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 capacel esenta trandafiri
  • Jeleu:
  • 1 kiwi
  • 30 g ananas
  • 50 ml zeama ananas
  • 100 ml suc de portocale (de la o portocala mare)
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu:

Jeleu:

1. Ananasul si kiwi se mixeaza bine.

2. Zeama de ananas, sucul de portocale, apa, zaharul si esenta de vanilie se pun la fiert. Cand da in clocot adaugati fructele mixate si mai lasati 6-7 minute. Puneti compozitia intr-o forma mai mica decat tava de tort si lasati-o sa se raceasca.

4. In 50 ml apa rece se pune la hidratat gelatina timp de 10 minute apoi incalziti-o putin pe aragaz si adaugati-o peste sucul de fructe.

5. Se lasa la rece cel putin 2 ore.

Cheesecake:

1. Mixam bine ouala si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute).

2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de trandafiri si lingurile de faina, una cate una, amestecand incontinu.

3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit una cu diametrul de 26 cm) si se da in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumeneste putin ( la mine a durat 40 de minute). Se scoate si  se lasa la racit.

4. Peste cheesecake-ul racit adaugam jeleul si il mai lasam 30 de min la rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 14:59

Vai, ce gust bun trebuie să aibă!

CookieMonster 1

23.04.2013, 15:29

multumesc mie mi-a palcut asa ca am mai facut azi unul

CookieMonster 1

23.04.2013, 16:54

multumesc mie mi-a palcut asa ca am mai facut azi unul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake copt