Cheesecake cu lămâie (fără coacere)

de AndrutzaP in Dulciuri, 22 Iul 2016 | 4798 vizualizari

 

  Acest cheesecake este al doilea pregatit o data cu cel de piersici. 
http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-cu-piersici-fara-coacere-78632.html
   

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 164 g biscuiti digestivi
  • 75 g unt (82% grasime)
  • Crema de branza
  • 100 g ricotta
  • 150 ml iaurt
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 pliculet gelatina granule
  • 2 linguri zahar pudra
  • Jeleu de lamaie
  • 2 lamai
  • 100 ml suc de piersici
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • Decor
  • 1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lămâie (fără coacere):

   Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu.

   Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu untul topit. Compozitia rezultata se aseaza pe fundul tavii cat mai omogen si bine tasat puteti. Puneti vasul in frigider cat timp pregatiti crema de branza.

  Frisca se bate bine. Separat amestecati ricotta cu iaurtul si cu zaharul. Incorporati frisca in amestecul de ricotta si omogenizati bine. Gelatina se pregateste conform instructiunilor si se incorporeaza in crema de branza.

   Varsati crema de branza peste baza de biscuiti niveland cu grija. Lasati vasul la frigider 2-3 ore, pana se intareste crema de branza.

   Jeleul de lamaie. Zeama de la 2 lamai se amesteca cu sucul de piersici, cu zaharul si cu faina. Puneti compozitia pe foc si amestecati incontinuu sa nu se faca cocoloase.  Cand jeleul se ingroasa, luati-l de pe foc si asezati-l uniform peste prajitura.

   Mai lasati la frigider 2-3 inainte de a consuma.

   Ornati cu lamaie dupa imaginatie.

   Serviti cu placere.  


TIPS-URI

1

in crema de branza puteti inlocui iaurtul simplu cu iaurt cu lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lămâie (fără coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian