Cheesecake cu Piersici

de Aletta in Prajituri, 8 Aug 2015 | 3374 vizualizari

 

Dupa cheesecake cu capsuni pregatit ieri :)), azi am pregatit cu piersici la cererea familiei carora le-a placut foarte mult :P, nemaiavand capsuni in gradina si nu prea se mai gasesc in piata.
Ingredientele sunt la fel ca cel cu capsuni,doar se inlocuiesc capsunile cu piersici.
A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

Crema nr. 1

  • 250 g mascarpone
  • 100 gr branza de vaci pentru prajituri(de la Lidl)
  • 150 g frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare.
  • 200 g biscuiti Petit Beurre
  • 150 g unt

Crema nr 2:

  • 150 g branza de vaci pentru prajituri
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 200 g piersici
  • 5 g gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 1 varf cutit sare

In plus:

  • 50 g frisca
  • piersici 200-300 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu Piersici:

Se pregateste exact ca cheesecake cu capsuni.

Biscuitii se dau prin blender,untul se topeste si se amesteca cu biscuitii.

Se pun intr-o forma detasabila de tort si se tapeteaza cu degetele.

Se pune la frigider pana pregatim prima crema.


Crema nr.1
:  Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita.

Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare, esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie.

Punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand este diluata complet, o turnam in fir subtire peste crema, mixand energic sa se imprastie uniform in toata compozitia.

Curatam cateva piersici si le taiem in felii pe care le asezam in forma tapetata cu folie alimentara. 

Intindem crema in strat uniform peste piersici si dam din nou forma la frigider pana preparam cea de-a doua crema. 

Pentru crema nr. 2 : punem gelatina in apa la hidratat si o lasam pana pregatim crema. 

Trecem piersicile spalate si taiate bucati mai mici prin blender. 

Branza o mixam cu zaharul si putina sare, apoi o amestecam cu frisca si la final adaugam capsunile pasate.

Topim gelatina pe baie de aburi si o adaugam imediat peste crema si mixam energic pana se omogenizeaza bine totul.

Scoatem forma din frigider si intindem crema de piersici in strat uniform peste cealalta crema care este aproape inchegata. 

Dam forma din nou la frigider cateva ore pana cand cremele vor fi suficient de inchegate pentru a se putea portiona cheesecake-ul.

S-a inchegat foarte bine si s-a putut deja servi dupa 2 ore de stat la frigider. 

Se orneaza cu frisca si felii de piersici.

 

TIPS-URI

1

Ideal ar fii sa folositi o forma de tort de 24 cm, pentru ca cheesecake sa iasa mai inalt.

2

Se poate adauga mai mult zahar dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu Piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata fara coacere