Cheesecake cu rosii si busuioc

de FLORYAVRAM in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2011 | 4052 vizualizari

 

Cand spui cheescake gandul te duce direct la minuntul desert cu diferite topping-uri ,unul mai apetisant decat celalalt. Insa eu va propun o alta varianta ,una sarata cu umplutura si decor din ingrediente tipic mediteraneene. Ricotta,parmezanul,busuiocul sunt doar cateva dintre ele,iar eu va propun sa o incercati deoarece este simplu de facut,aromata si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr rosii(4 rosii medii)
  • 100 gr felii de paine uscata
  • 100 gr unt
  • 250 gr ricotta(sau crema de branza)
  • 8 gr de gelatina(4 foi)
  • 10 frunze mari de busuioc
  • 115 ml smantana slaba
  • 20 gr seminte de pin
  • 1 catel de usturoi
  • 20 gr parmezan ras
  • 3 linguri ulei extravirgin de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu rosii si busuioc:

Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.Painea uscata o mixam in blender si o maruntim,adaugam untul topit,omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili de 18 cm(a mea a fost ceva mai mare si a iesit cam plata,dar la fel de buna :) ).Presam cu un pahar si pastram la frigider.Intre timp mixam la blender busuiocul,sarea,catelul de usturoi si semintele de pin.

Intr-un vas punem ricotta,adaugam amestecul de busuioc,uleiul de masline si parmezanul ras.Separat incalzim usor smantana si topim in ea gelatina scursa de apa,apoi incorporam la celelalte ingrediente.Obtinem un amestec cremos pe care il intindem uniform peste baza.Punem la frigider in jur de o ora,timp in care taiem rosiile feliute ,lasandu-le la scurs sa mai piarda din lichid.

Decoram apoi cheesecake-ul nostru cu ele si frunze de busuioc proaspat.O retea simplu de facut,delicioasa dar mai ales sanatoasa!Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu leurda