Nu v-am mai adus demult un dulce dietetic. M-am gandit sa va aduc o reteta simpla, care se poate face si in varianta nedietetica.
Daca urmati dieta Dukan, il puteti consuma in Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.
Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile cu sarea pana cand se fac spuma. Adaugam treptat 4 linguri de indulcitor si mixam pana cand acesta se topeste.
Intr-un bol amestecam galbenusurile cu restul de indulcitor(6 linguri), amidonul si esenta de vanilie.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam branza si mixam pana la incorporare.
Adaugam spuma de albusuri si o incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt(tava mea are 22 cm) si turnam compozitia.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru aprox. 50-60 de minute. In cuptor, compozitia se va umfla destul de tare, insa cand se raceste se va mai lasa.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se serveste.
Se pastreaza la frigider.