O prajitura pe care eu o ador! Daca si voua va place va invit s-o devoram impreuna:D
Blat:
Maruntim foarte fin biscuitii (eu i-am maruntit la robot) peste care adaugam untul topit si amestecam bine.
Tapetam o tava rotunda(a mea are diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si distribuim biscuitii pe toata suprafata tavii. Eu nu am aplatizat biscuitii decat foarte putin, asta pentru a patrunde in ei din umezeala cremei. Imbracam si peretii tavii cu biscuiti si dam tava la frigider aprox 10 minute pana cand ne ocupam de crema.
Crema:
Mixam branza de vaci cu zaharul, adaugam smantana si mixam bine.
Punem ouale unul cate unul si amestecam cu un tel de data aceasta, iar la sfarsit adaugam frisca, esenta si zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare.
Turnam crema peste blat si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic.
Cand crema este legata se inchide focul si se lasa la racit in cuptor apoi se pastreaza la frigider.
Se consuma rece.
Se orneaza dupa plac, eu am ornat cu mure si menta.