Chesscake

de sandytza in Prajituri, 9 Iun 2009 | 6674 vizualizari

 

Bun bunuta

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza philadelphia (sau ceva asemanator)
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina de lamaie (plicul meu era de 92 gr)
  • 1/2 pachet unt / margarina
  • 1 pachet biscuiti
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chesscake:

Preparare

Se macina biscuitii pana se fac praf si se pun intr-o cratita unde am topit deja margarina / unt . Se amesteca 2-3 minute pe foc sa se prajeasca un picut.

 


Se pun intr-o tava cu margini desmontabile ,unsa cu margarina / unt si se preseaza bine cu degetele ,cu grija pentru ca ard. Se pun deoparte si se prepara crema.
In robot se pune frisca si branza si se amesteca bine.

Separat intr-o craticioara se fierbe 1/4 pahar apa si se adauga gelatina ,apoi celalalt 1/4 pahar apa rece .Se amesteca bine si se adauga zaharul.

Se toarna gelatina peste amestecul de frisca cu branza.


Se amesteca bine.

Se toarna in tava peste biscuiti si se baga la frigider pana a doua zi.

Inainte de a o scoate din tava se unge cu dulceata sau se face o gelatina de fructe deasupra. Important inainte de a desface marginea tavii sa se treaca un cutit intre prajitura si tava sa se desfaca de pe margini sa nu se rupa cand scoateti marginea tavii.Tarta nu se ia de pe fundul tavii.Cand taiati felia aveti grija sa taiati bine biscuitii de sub tarta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chesscake" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

sandytza 1

26.06.2009, 04:22

Multumesc Bucataras .
Simonik si eu il fac de obicei mai subtire stratul dar acum am ales o tava mai mica ca de obicei deaia a iesit asa si mi-am dat seama ca imi place mai mult asa.

elena1988 1

05.03.2011, 10:48

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu ciocolata si migdale