Chestnuts Muffins

de deliciousflavours in Dulciuri, 3 Mai 2012 | 4684 vizualizari

 

Cand vad retete cu piure de castane, nu ma pot abtine sa nu le incerc :) Asa s-a intamplat si cu acesti muffins, pe care i-am vazut de mai mult timp, dar de abea acuma le-a venit randul. Sunt atat de pufosi si aromati incat nu te poti opri...Sper sa va placa si voua :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente muffins:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 250 gr piure castane
  • ½ pliculet praf de copt
  • 75 gr migdale macinate
  • 75 gr faina
  • Ingrediente pentru insiropat:
  • 150 gr ciocolata
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • Mai avem nevoie de:
  • fulgi de ciocolata/zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chestnuts Muffins:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul de castane (congelat) dat prin razatoarea mica si amestecam pana la omogenizare. Incorporam cu ajutorul unei spatule,  faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate. Aceasta compozitie o impartim intr-o forma tapetata cu hartiute speciale pentru muffins.

Este bine sa folositi hartiute mai mici, nu foarte inalte (cum am facut eu cu prima portie :P) deoarece nu le veti putea insiropa. Introducem tava in cuptorul preincalzit circa 20-25 minute, pana trec testul cu scobitoarea. Le lasam la racit si pregatim “crema”.

Punem smantana pentru frisca pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Nu lasam sa fiarba, punem deoparte sa se racoreasca putin.

Muffinsii raciti ii insiropam bine in “crema” de ciocolata si presaram din belsug fulgi de ciocolata sau de zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chestnuts Muffins" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana cu branza dulce