Chicken pulao

de Brindusa in Pui, 17 Mar 2010 | 6387 vizualizari

 

adica Pilaf de pui pakistanez

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne pui, taiata fasii
  • 5 catei de usturoi, rasi fin (facuti pasta)
  • 5 cm ghimbir, ras fin (facut pasta)
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 bucata (3 cm) scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 5 boabe piper negru
  • 1/4 lingurita praf chilli
  • 1 lingurita chimion (sau chimen) (zeera)
  • 1 lingurita turmeric (haldi)
  • 4 cesti orez basmati
  • 4 linguri ulei (de porumb am pus eu)
  • sare, dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chicken pulao:

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si adauga scortisoara, cuisoare, piper, chimion. Prajeste putin pana ce incep sa sara. Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste-le putin. Adauga ceapa si caleste la foc mediu (sa nu se arda). Adauga carnea, praful de chilli si turmeric si amesteca-le. Adauga 2 cani de apa (sau supa clara de pui) si lasa sa fiarba la foc mic (poti acoperi cu capac).

In acest timp spala orezul si pune-l in apa 15 minute. Scurge-l printr-o sita deasa. Adauga-l in mancare, cand carnea e aproape facuta.

Daca zeama a scazut prea mult, mai adauga apa (lichidul sa fie cam 1 cm deasupra orezului). Potriveste de sare.

Adu la fierbere, dupa care da focul foarte foarte incet, acopera cu un capac etans si lasa 10 minute. Inchide focul si mai lasa 10 minute.

Serveste cu salata sau muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chicken pulao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]