Chifle

de gaby_gabytza in Piine, 9 Feb 2013 | 2747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 50 g ulei
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Cernem faina intr-un vas mai adanc si adaugam sarea si zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa si lasam la dospit 10 minute. Incalzim laptele care il turnam peste oul batut putin. Turnam compozitia peste drojdie si incepem sa framantam. Daca mai este nevoie mai adaugam apa sau faina. Framantam un aluat elastic pe care il acoperim si il vom lasa la un loc calduros sa dospeasca.

Impartim coca in bucati egale din care formam chiflele. Le vom aseza in tava unsa si tapetata cu faina. Acoperim si lasam la dospit inca 15 minute. Eu le-am crestat un pic cu cutitul inainte sa le ung cu un ou batut. Deasupra am adaugat susan si mac. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite a la Elisa