Chifle cu branza de burduf si masline

de mirela0911 in Piine, 23 Mar 2018 | 3584 vizualizari

 

Sunt asa de pufoase si de bune! Sunt ideale ca pachetel de pus la scoala sau la serviciu, alaturi de un iaurt!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 150 g branza de burduf
  • 100 g masline negre feliate
  • ~ 300 ml lapte
  • 1 galbenus pt uns
  • 1-2 lg lapte
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza de burduf si masline:

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia.

Dupa ce a crescut drojdia, se adauga sarea, oul, uleiul, branza si maslinele. Se amesteca usor incorporandu-se ingredientele. Se toarna lapte caldut cate putin, pana se obtine un aluat bun de framantat. Se toarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. 

Se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Se pregateste o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Se rupe din aluat bucati potrivite, se modeleaza intre palme in forma rotunda si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana se termina aluatul.

Se lasa in tava sa mai dospeasca putin timp de 15 minute, apoi se ung cu oul batut cu putin lapte.

Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C si se lasa pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot presara deasupra seminte preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza de burduf si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot