Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi

de Ancutsa in Porc, 29 Noi 2018 | 2757 vizualizari

 

Îmi place mult fasolea bătută alături de murături şi, de obicei, pregătesc fasolea bătută cu ceapă călită şi bulion, dar acum am vrut ceva simplu, aşa că am umplut câteva chifle cu susan cu fasole bătută, lăsată simplă, fără stratul de ceapă, aşa că am adăugat cârnaţi prăjiţi (cabanoşii sunt preferaţii mei) şi trandafiraşi făcuţi din castraveţi muraţi. Este o reţetă făcută acum mai mult timp, dar m-am gândit că ar fi potrivit s-o postez acum pentru 1 Decembrie.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 8 chifle kaizer cu susan,
  • 300 g fasole boabe,
  • 4 cârnaţi cabanos,
  • 3 castraveţi muraţi,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 3 căţei de usturoi,
  • Sare, după gust,
  • 1 lingură ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi:

 

Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe să clocotească din nou, se mai poate adăuga sare, dacă e nevoie, apoi şi ceapa tăiată în patru şi morcovul tăiat rondele.

După ce s-a fiert fasolea, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit, se scurge de apă, păstrând un pic într-un castron, dacă e nevoie pentru a o subţia. Se dă la blender cu tot cu legume, cu atenţie pentru că e caldă încă. Acum se adaugă usturoiul zdrobit şi o lingură cu ulei.

Se aşază fasolea frumos în chiflele tăiate în jumătăţi, se decorează cu cârnaţii prăjiţi şi tăiaţi rondele şi cu trandafiraşi făcuţi din castraveţi muraţi tăiaţi fâşii lungi. Fasolea rămasă se poate servi şi numai cu murături.

 

 

Timp de pregătire: 20 min,

Timp de gătire: 1h 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/chifle-cu-fasole-batuta-cabanosi-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan