Chifle cu iaurt si masline

de Valclaudia in Piine, 1 Mai 2014 | 3642 vizualizari

 

reteta preluata de la draga noastra Rocsi, cu mici modificari (adica masline in plus). Gand drag,Rocsi! >:d

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. faina
  • 300 gr. iaurt natural (sau kefir, am folosit eu)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar tos
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • cca. 50 gr. masline feliate
  • 1 ou
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt si masline:

Dizolvam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam kefirul (sau iaurtul) usor incalzit si faina.

Framantam, din cand in cand mai adaugam cate o lingura de ulei si una de lapte.

Obtinem un aluat ca de paine in care adaugam bucati de masline.

Lasam la dospit in vasul in care am framantat, acoperit cu un prosop de bucatarie cca 30 min pana-si dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la temperatura moderata.

Formam o chifle, le asezam in tava pe hartie de copt , le ungem cu ou batut si presaram susan.

Dam chiflele la copt pentru 35-40 minute pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Japoneze