Chifle cu leurda

de Lau in Piine, 3 Mai 2020 | 2331 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 legaturi leurda
  • 1 varf cutit piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda:

Intr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10 min.

Adaugam leurda tocata ,piperul ,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Acoperim cu un prosop si lasam la dopsit pana ce isi dubleaza volumul.

Eu am facut chfle dar daca dorim putem sa facem paine.

Impartim aluatul in 9 bucati,fiecare bucata o modelam usor ca o minge.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min pana ce isi dubleaza volumul.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Eu am asezat dedesubt o tava cu apa pe toata perioada coaceri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot