Chifle cu leurda

de Lau in Piine, 3 Mai 2020 | 2742 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 legaturi leurda
  • 1 varf cutit piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda:

Intr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10 min.

Adaugam leurda tocata ,piperul ,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Acoperim cu un prosop si lasam la dopsit pana ce isi dubleaza volumul.

Eu am facut chfle dar daca dorim putem sa facem paine.

Impartim aluatul in 9 bucati,fiecare bucata o modelam usor ca o minge.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min pana ce isi dubleaza volumul.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Eu am asezat dedesubt o tava cu apa pe toata perioada coaceri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]