Chifle cu parmezan si chimen

de RuxyRux in Piine, 5 Feb 2012 | 3929 vizualizari

 

O nebunie......

 

INGREDIENTE

  • 1kg si 200 gr faina, plus doua trei linguri
  • 100 gr unt
  • 100 gr smantana
  • 6 galbenusuri
  • 3 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 350 ml apa calduta
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta pentru lichefierea drojdiei
  • 70 gr branza tip parmezan( eu am pus romaneasca)
  • chimen
  • 3 galbenusuri pentru uns si doua trei linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu parmezan si chimen:

Untul se topeste usor in apa( cei 350 ml).

In 100 ml apa se topeste drojdia impreuna cu lingurita de zahar.

Faina se cerne in vasul de paine, se face o gropita in mijloc, se pun galbenusurile, sarea pe margine, se adauga si drojdia lichefiata si lasata zece minute la cald, apoi apa si untul topit...se framanta atat cat sa nu se mai lipeasca de maini poate mai este necesar sa mai adaugam doua trei linguri de faina..

Crestam aluatul adanc in forma de cruce si-l lasam la crescut la loc cald( cca o ora) pana isi dubleaza volumul( la mine aproape si l-a triplat).

Coca am impartit-o in doua din jumatate am facut chifele cu branza, din jumatate am facut niste painicute ( putin mai mari  decat chiflele).

Jumatate de aluat l-am intins intr-o foaie pe care am uns-o cu galbenus de ou si apoi am presarat branza. Am rulat aluatul si am taiat chiflele. Am luat fiecare bucata si am strans-o usor de la mijloc astfel incat sa se desfaca usor ca o floare. 

Am uns cu galbenus batut cu lapte. Am presarat chimenul.

Am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute.

Din jumatatea ramasa de aluat am pregatit imediat cum am bagat primele chifle la cuptor painicutele sub forma de chifle mai mari, le-am uns numai cu lapte caldut si apoi le-am presarat cu faina si le-am copt pentru 30 de minute.

Fantastic de bune...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu parmezan si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

horia 1

08.02.2012, 21:19

cu prezentarea pe care ai facut-o ,m-ai dat gata!

horia 1

08.02.2012, 21:19

felicitari !

RuxyRux 1

08.02.2012, 21:38

Eiii Horia...esti foarte simpatic...multumesc de amabilitate si de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen