Chifle de hamburger

de JustLoveCookin in Piine, 10 Noi 2010 | 17977 vizualizari

 

Din cand in cand,cu totii simtim nevoia de un hamburger, in special cei mici.Si cum nimic nu e mai sanatos si mai bun decat mancarea facuta in casa,astazi va recomand reteta de “Chifle de hamburger”.Cresc foarte mult si sunt atat de pufoase…Raman moi si proaspete pentru 2-3 zile daca le puneti intr-o punga inchisa ermetic.Le puteti conserva si in congelator.Dupa ce le scoateti din cuptor,le lasati pe un gratar la racit,apoi le puneti intr-o punga bine inchisa in congelator.Cand vreti sa le folositi,e de ajuns sa le scoateti cu cateva ore inainte,la temperatura camerei,iar apoi sa le dati la cuptor pentru cateva minute,chiar si microunde sau sa le tostati.Vor fi exact ca cele proaspat facute.

 

INGREDIENTE

  • -600 g faina
  • -300 g lapte
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • -50 g unt
  • -10 g sare
  • -25 g drojdie proaspata
  • -susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle de hamburger:

Intr-un castron, punem faina, sarea iar in mijloc facem o gropita in care turnam laptele ,unde am dizolvat deja drojdia cu zaharul. Adaugam si untul la temperatura camerei si framantam pana obtinem un aluat elastic.Lasam aluatul la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer,timp de 35-50 minute.Eu dau cuptorul la 30 grade si las aluatul inauntru pana isi dubleaza volumul.Creste aproape de 2 ori mai repede. Cand a crescut,il impartim in 6 bile egale,pe care le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Umezim chiflele la suprafata cu o pensula inmuiata in apa, dupa care presaram susanul. Le lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1 ora. (eu tot la fel procedez,le dau in cuptorul caldut) Le coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de hamburger" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laurabuc 1

27.10.2011, 15:42

chiar acum fac si eu reteta asta ca arata super dar nu stiu unde e oul eu l-am pus inainte de lapte. sper sa iasa si la mine ca in poza

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:15

super

pity19 1

03.05.2014, 23:47

Eu cred ca cu oul se unge chifla ,nu sunt sigura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici pufoase