Chifle din faina integrala

de mirela0911 in Piine, 7 Aug 2017 | 3049 vizualizari

 

Sunt bune, sunt sanatoase, nici nu se compara cu cele din comert!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba tip 550
  • 250 g faina integrala
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • cca 250-300 ml apa
  • seminte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle din faina integrala:

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta.

Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se pune din nou in bol, se presara putina faina deasupra si se pune intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer pentru a dospi.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce si-a dublat volumul, se rup din aluat bucati potrivit de mari, se modeleaza usor intre palme si se asaza in tava. Se pun deasupra cateva seminte (de floare, de dovleac, de ce aveti) si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute.

Se verifica dupa cele 30 de minute si, daca mai este cazul, se mai lasa la cuptor. Odata scoase din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la racit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 14 chifle.

2

Se pot servi ca atare sau umplute cu ce doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Japoneze