Chifle dulci cu alune

de sasha in Dulciuri, 28 Mai 2013 | 3548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 15 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • 5 oua (+ 1 galbenus)
  • 1 plic praf de copt
  • ulei pentru framantat
  • 100 g alune decojite nesarate
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle dulci cu alune:

Cernem faina si facem un cuib in mijloc in care punem 100 ml laptele caldut amestecat cu drojdia, lasam la dospit 15 minute, apoi adaugam  zaharul, ouale, restul de lapte, praful de copt si framantam bine cu ulei.  Lasam sa se odihneasca 45 de minute. 

Aluatul il taiem in mai multe bucati egale, lasam sa mai creasca 5 minute, intindem bucatelele de aluat in forma rotunda, ungem fiecare cerc cu unt moale, presaram zahar vanilat, apoi presaram alunete tocate. Rulam ca pe o rulada, aducem capetele in mijloc, sa fie marginile inauntru, intoarcem ruloul , il taiem in parti lasand 1 cm in mijloc si desfacem usor marginile.

Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptor prntru 30 de minute la 180 de garde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle dulci cu alune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata