Deseori imi place sa fac paine sau chifle acasa. Acum ceva vreme am pregatit aceste chifle cu 4 tipuri de seminte si m-am gandit sa va arat si voua. Ador mirosul painii coapte!
Punem intr-un castron faina.
Incalzim putin laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare.
Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.
Impartim aluatul in 15-16 bucati si modelam niste mingiute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta intre ele (pentru ca isi maresc volumul). Le acoperim cu un prosop si le lasam aproximativ 15 minute sa creasca.
Le ungem cu un ou bine batut, folosind o pensula. Deasupra presaram semintele, pe fiecare chifla altceva sau putem sa le combinam.
Le lasam la cuptor, la 220 grade, aproximativ 30-40 minute pana se rumenesc frumos.