Chifle umplute

de Nadyne in Piine, 26 Oct 2016 | 3233 vizualizari

 

     Ideale pentru pachetelul de la scoala sau de la serviciu...

 

INGREDIENTE

  • 300-350 g faina
  • 60 ml apa calduta
  • 80 ml lapte cald, nu fierbinte
  • 1 ou+1 galbenus pentru uns
  • 25 g unt topit caldut, nu fierbinte
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 plic drojdie uscata(5 g)
  • sare
  • susan
  • salam, sunca presata (eu am folosit parizer de casa}
  • bucatele de branza sau cas
  • ardei gras
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute:

      In vasul robotului de bucatarie, punem faina amestecata cu drojdia si le lasam la odihnit 10-15 minute.

     Adaugam apoi oul, zaharul,laptele si apa caldute si incepem a framanta. Turnam untul topit in fir subtire, punem si sarea si framantam energic pana cand grasimea este bine incorporata. Aluatul nu trebuie sa fie tare, pentru a iesi chiflele pufoase. il lasam la crescut, acoperit, o ora.

     Intre timp, taiem mezelul si branza cubulete, iar ardeiul spalat si curatat, fasiute.

     Dupa ce aluatul a crescut frumos, il impartim in bucati cat mai egale. iar pe fiecare o aplatizam usor cu mana pe blatul infainat. In mijlocul fiecareia punem cateva bucatele de mezel, branza si ardei. adunam marginile, le lipim bine si formam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele.

     Le mai dam un ragaz de 15-20 minute sa se mai rotunjeasca, timp in care incalzim cuptorul la 180 grade, apoi le ungem cu galbenus de ou si le presaram cu seminte de susan.

     Introducem tava in cuptorul incins pentru 25-30 minute sau pana cand avem niste chifle frumos rumenite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Nadyne 1

28.10.2016, 06:43

Multumesc! Le pregatesc des, umplutura variaza, dupa preferinte si imaginatie.

simona72 1

28.10.2016, 09:14

Imi plac mult!

Ancutsa 1

03.04.2020, 22:44

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Naans cu branza topita