Chiflele pot fi servite la pachet, la micul dejun sau cina. Reteta apartine Timeei-painici umplute cu branza si ciuperci. Multumesc Timea!
Aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.
Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea.
Drojdia dospita se toarna peste faina si se amesteca usor adaugandu-se treptat si restul de apa calduta.
Se framanta cu mana si spre final se adauga si uleiul.
Obtinem un aluat usor lipicios pe care il lasam la dospit la loc cald pentru aproximativ o ora.
Intre timp se pregateste umplutura: Se taie ciupercile marunt si se pun intr-un bol, iar in alt bol se pune branza sfaramata.
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa tapetata cu faina. Se pune faina si deasupra aluatului pentru a nu se lipi de sucitor.
Cu o cana de diametru mai mare, se decupeaza forme rotunde.
Se pune in fiecare cerc cate o lingurita cu varf branza si o lingurita cu varf ciuperci.
Se strang marginile cercului la mijloc si se apasa cu degetele sa se lipeasca, apoi se formeaza cu mana bile si se aseza cu partea adunata in jos intr-o tava unsa cu putin ulei. Se procedeaza la fel cu fiecare.
Se lasa bilutele sa mai dospeasca 20-30 de minute, apoi tava se da la cuptorul preincalzit la 190°C pentru aproximativ 20-25 minute.
Se bate oul si se amesteca cu 2-3 linguri de lapte.
Chiflele trebuie sa fie usor rumenite deasupra.
Se scot se ung cu ou cu ajutorul unei pensule, apoi se presara mac si se lasa pana se mai racoresc.
Se pot servi calde sau reci.
1
Se poate folosi si alt tip de branza.