Chiftea uriasa a la Mihaela

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2014 | 4888 vizualizari

 

Ce atata osteneala sa formam chiftelute mici . Eu am dorit sa le pun pentru pachet. Forma lor serveste scopului, se pot aseza intre doua feliute subtiri de paine, bagheta sau chifla. Eu am folosit pentru sandvis ciabatta cu busuioc coapta acasa. Chifteluta asta uriasa sau burger cum vreti sa-i spuneti merge pentru pachetul de scoala, servici, merge si pentru picnic sau chiar ca masa principala cu o garnitura sau pur si simplu cu o salata. Prefer sa gatesc asa ceva decat sa cumpar mezeluri cu compozitie incerta.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne tocata mixta [porc+ vita ]
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta rosie de ardei
  • 2 oua
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 linguri pesto genovese [ cu busuioc ]
  • 2 linguri condimente asiatice
  • 4 linguri pesmet .
  • 4 linguri lapte
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftea uriasa a la Mihaela:

Curatati , spalati si tocati marunt ceapa si ardeiul rosu .

Puneti carnea intr-un bol mare .

Spargeti fiecare ou separat pentru a putea verifica prospetimea .

Peste carne presarati toate ingredientele plus ouale batute .

Amestecati pana obtineti o pasta omogena .

Formati chiftele de marimea dorita pe care le aplatizati intre palme si le prajiti in ulei incins [ ale mele erau cat jumatate de palma , au incaput 4 in tigaie la prajit ].

Daca nu eram presata de timp le coceam la cuptor pe folie de hartie .

TIPS-URI

1

Freeze-dried asian seasoning-sunt legume uscate prin inghetare . Doar legume fara adaus de sare - sanatos nu-i asa ? Contine :ceapa de primavara , patrunjel , lamaie , piper verde , coriandru , usturoi , ghimbir , ardei rosu Jalpaneo , curcuma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea uriasa a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele prăjite în vasul Zepter!