Chiftea uriasa cu piure de dovleac

de Valclaudia in Porc, 9 Noi 2014 | 3807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piureul de dovleac:
  • 1/2 dovleac placintar copt
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare,piper si ienibahar macinat dupa gust
  • Chiftea:
  • 300 gr. carne tocata de porc
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 1 ou mare de casa
  • usturoi granulat
  • chimen
  • sare si piper dupa gust
  • cascaval ras, cca 50 gr.
  • verdeata tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftea uriasa cu piure de dovleac:

Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pana se inmoaie (cca 40 minute).

Dupa ce s-a copt se paseaza la robot impreuna cu sarea, piperul si ienibaharul.

Usturoiul se taie feliute si se caleste 1 minut in ulei.

Adaugam dovleacul, amestecam si dam piureul deoparte pana preparam si chifteaua.

Cartofii fierti in coaja se curata de coaja, apoi se zdrobesc in mana, asa incat sa ramana bucati mai maricele.

Punem carnea tocata intr-un bol, adaugam cartofii zdrobiti,oul, usturoiul granulat,chimen, sare si piper dupa gus, patrunjel verde tocat.

Acest amestec il punem peste 2 linguri de ulei in tigaie, lasam apoi chifteaua sa se prajeasca la foc mic spre potrivit, cca 20 minute.

Din cand in cand o intoarcem sa se rumeneasca pe ambele parti.

Dupa ce s-a prajit chifteaua, stigem focul, presaram cascaval ras si patrunjel,asezam un capac peste tigaie si lasam sa se topeasca cascavalul.

Taiem apoi chifteaua in triunghiuri de marimea dorita, servim cu piure de dovleac si sos pesto.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea uriasa cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din carne de porc cu cascaval